Tuotetietoa

PALMUNLEHTI

Tyylikkäät palmunlehtituotteemme ovat elintarvikekelpoisia, kestäviä ja sopivat kylmien ja kuumien ruokien tarjoiluun. Ne on puristettu kokonaisesta palmunlehdestä, eivätkä sisällä pinnoitteita. Testattu turvalliseksi ja elintarvikekelpoiseksi (EC 1935/2004) sekä sertifioitu kompostoitavaksi EN 13432 (soveltuvat teolliseen kompostointilaitokseen). Palmunlehti on tukeva, kestävä sekä kosteutta vastustava luonnonmateriaali, joten se sopii myös kastikkeiden kanssa.

Palmunlehtiastiat puristetaan Intian metsistä peräisin olevista pudonneista arekapalmun lehdistä. Palmunlehtiastioiden tuotanto vaatii hyvin vähän energiaa eikä kuluta luontoa. Koska arekapalmuja kasvatetaan ensisijaisesti sen betelpähkinä -hedelmän takia, eikä tälle hedelmälle ole suurta kysyntää, sademetsiä ei ole hakattu arekapalmujen kasvatukseen. Palmujen kasvatuksessa ei käytetä torjunta-aineita tai muita kemikaaleja ja lehtien puhdistukseen käytetty vesi kerätään ja käytetään myöhemmin kasvien kasteluun. Astioiden valmistuksessa noudatetaan BSCI vastuujärjestelmää, joka takaa reilut palkat ja turvalliset työolot työntekijöille. Toimittajamme käy säännöllisillä tarkastuksilla palmunlehtikumppaninsa tuotantolaitoksissa Intiassa.

SOKERIRUOKO

Luonnolliset sokeriruoko -astiat valmistetaan sokerituotannon ylijäämästä. Sokeriruoko on luonnostaan tukeva ja kosteutta hylkivä luonnonmateriaali, joten astioihin ei ole lisätty muovisia pinnoitteita, kuten esimerkiksi paperisten ja pahvisten pakkaustarvikkeiden/astioiden tapauksissa. Sokeriruoko siis sopii kylmien elintarvikkeiden lisäksi erittäin kuumien sekä rasvaisten ja nestemäisten ruokien tarjoiluun ja kuljetukseen. Testattu turvalliseksi ja elintarvikekelpoiseksi (EC 1935/2004) sekä sertifioitu kompostoitavaksi EN 13432 (soveltuvat teolliseen kompostointilaitokseen).

Sokeriruokoastioiden käytön hyödyt perinteisen muovisten tai paperisten kertakäyttöastioiden sijasta ovat siis päivänselvät; vähennät muovijätteen määrää sekä säästät voimavaroja valitsemalla sivutuotteesta valmistetun hyödykkeen.

PUU

Puuveneet ovat valmistettu männystä, eikä niihin ole käytetty ylimääräisiä kemikaaleja tai pinnoitteita. Puisiin aterimiin on käytetty biomuovista PLA-pinnoitetta päällysteeksi mukavan suutuntuman takaamiseksi. Kaikki puiset tuotteet ovat täysin biohajoavia sekä testattu turvalliseksi ja elintarvikekelpoiseksi (EC 1935/2004).

    BIOMUOVI

    Biomuoviset tuotteemme ovat valmistettu PLA (polyaktidi) biomuovista, joka on sekä biohajoava että biopohjainen muovi. PLA:n valmistus perustuu maissitärkkelykseen; maissien tärkkelys fermentoidaan maitohapoksi, joka polymeroinnilla muovataan pitkäketjuisiksi hiilipolymeeri polyaktidihapoksi (PLA). PLA sitten muovataan pieniksi kuuliksi, joista tehdään tuotteita. Meidän tuotteiden tapauksessa PLA kuulista valmistetaan biomuovista folioo, josta tehdä PLA mukeja ja kuppeja.

    Koska PLA ei ole fossiilista raaka-aineista valmistettu muovi, kuten esimerkiksi PP (polypropeeni) ja PS (polystyreeni), sen tuotanto on huomattavasti ympäristöystävällisempää. Tutkimuksien mukaan PLA-biomuovin tuotanto aiheuttaa 60% vähemmän kasvihuonepäästöjä. PLA muovi suoriutuu yhtä hyvin kuin perinteinen muovi ja sillä on samanlaiset läpinäkyvät, kuumuutta vastustavat ja kestävät ominaisuudet. Meidän PLA tuotteemme ovat myös kompostoitavia EN 13432 mukaan; 90 päivässä ne hajoavat 90%, eikä niistä jää mitään myrkyllisiä jäännösmateriaaleja tai epäorgaanisia aineita. Sen sijaan öljypohjaisten muovien hajoaminen voi kestää vuosisatoja, jopa vuosituhansia, eivätkä ne hajoa kokonaan, vaan ne jäävät lojumaan ympäristöön muovihiukkasina eli mikromuoveina. Mikromuovit imevät myrkkyjä meristä, eläimet ja ihmiset syövät niitä, ja ne voivat myös vapauttaa myrkyllisiä aineita joka vaikuttaa maaperän hedelmällisyyteen. Tästä syystä on tärkeätä korvata fossiiliset muovit kestävällä biomuovilla.